Trikdžiai siunčiant Deutsche Post į JAV, Australiją, Naująją Zelandiją

Deutsche Post (Global Mail) yra vienas iš patikimiausių standartinio siuntimo būdų. Deja, pandemijos metu ir jis susiduria su daugybe trikdžių. Probleminėmis šalimis išlieka JAV, Australija ir Naujoji Zelandija.

Šiame įraše dalinamės informarcija apie esamą situaciją, pateikiame sausio mėnesio siuntimo statistiką populiariausiomis kryptimis ir rekomendacijas pardavėjams.

Atnaujinta 2021-02-18

JAV

Šiuo metu numatomi ilgesni siuntų keliavimo į JAV terminai. To priežastis yra nauji JAV importo muitinės formalumai.

Dėl pandemijos ir milžiniškų darbo apkrovų prieš Kalėdas, JAV paštas veikia lėčiau. Planuojama, kad ši sudėtinga situacija išsilaikys iki pat pavasario.

Be to, kai siunta atvyksta į JAV, nustoja veikti Global Mail siuntų stebėjimo funkcija. Taip yra todėl, kad forminant siuntų importą, JAV pašto (USPS) tarnybai nepavyksta sugeneruoti ir pateikti Global Mail siuntų stebėjimo informacijos.

Netgi jei siuntų stebėjimo funkcija nerodo informacijos apie siuntą, tai tikrai nereiškia, kad ji buvo pamesta. Deutsche Post ir USPS stengiasi kuo greičiau išspręsti šią sistemos problemą, tad kol kas prašo susilaikyti nuo užklausų apie siuntų statusą Jungtinėse Valstijose.

Australija ir Naujoji Zelandija

Dėl pandemijos keleivinis oro transportas į Australiją ir Naująją Zelandiją vis dar sumažintas iki minimumo. Vokietijos paštas rado būdus, kaip šalis pasiekti, tačiau dar vienu iššūkiu tapo sugriežinta sienų kontrolė.

Preliminari siuntimo trukmė į Naująją Zelandiją šiuo metu yra 50 ar daugiau dienų, o į Australiją – 60 ar daugiau dienų.

Siuntimo trukmė pagrindinėmis kryptimis

Vadovaudamiesi savo turima siuntimo per Deutsche Post išklotine, pateikiame informaciją, kaip į populiariausias kryptis judėjo sausio mėnesį siųstos siuntos.

„Siuntiko“ statistika. Siuntimas su Deutsche Post. 2021 m. sausio mėn.
Pristatyta Gavėjo šalyje* Pakeliui į šalį Pristatymo trukmė (dienos)
Greičiausiai Vėliausiai Vidurkis
JAV 69.5% 9% 21.7% 4 26 12
Australija 38% 62% 7 14 10
Ispanija 76% 24% 4 15 9
Italija 95% 4% 1% 4 12 6
Jungtinė Karalystė 90 % 10% 2 12 4
Kanada 93% 7% 4 20 10
Prancūzija 76% 24% 3 12 4
Šveicarija 98% 2% 1 12 3
Vokietija 96% 4% 1 20 3

*Gavėjo šalyje – muitinėje, pašto skyriuje ar pakeliui pas gavėją.

Mūsų rekomendacijos

Sekdami naujienas apie problemas, kurias pandemijos metu patiria net ir tokie didieji vežėjai kaip Vokietijos paštas, manome, kad su analogiškomis problemomis gali susidurti ir mažesnių šalių paštai.

Todėl patariame jums savo parduotuvėse pailginti siuntimo trukmę į Australiją ir Naująją Zelandiją, sekti situaciją JAV, o garantuoto greito pristatymo reikalaujančias siuntas siųsti oru (express).