Vertingos darbo programėlės dirbantiems nuotoliniu būdu ir keliaujantiems

Sąrašas, skirtas siekiantiems didesnio darbo efektyvumo: naudingos, patogios naudoti, nemokamos darbo programėlės, skirtos komunikuoti su klientais, partneriais, darbuotojais. Didėjant nuotoliniu būdu dirbančių, biuro atsisakiusių verslininkų, turinio kūrėjų, dizainerių ar programuotojų skaičiui, atsirado ir naujų, svarbių išorinių faktorių, su kuriais anksčiau nesusidurdavome,  pvz. reikalingas stiprus bevielio interneto ryšys, patogios darbo vietos mieste ir t.t. Tik juos išsprendus, atsiveria visi darbo nuotoliniu būdu privalumai.

WiFi Map: artimiausias nemokamas Wi-Fi

Pasiekiamas: iOS, Android

Wi-Fi Map yra nuostabi darbo programėlė, skirta prisijungti prie stabilaus nemokamo interneto ryšio visame pasaulyje.  Dėka „crowdsourcing“ (sutelktinio žymėjimo) galimybės, interneto vartotojai žemėlapyje jau pažymėjo daugiau nei 100 000 000 nemokamo wi-fi zonų, kartu nurodydami jų slaptažodžius, vidutinį interneto greitį ir netgi interneto teikėjo pavadinimą, kad numatytumėte, ar toje vietoje taip pat galėsite užsisakyti puodelį kavos arba suvalgyti sumuštinį. Wi-Fi Map‘e taip pat yra galimybė atsisiųsti ir turėti žemėlapį būnant neprisijungus.

Vis dėl to atsiminkite, jog naudodamiesi šia programėle rizikuojate susidurti ir su pasenusia, nepatikrinta informacija, todėl atidžiai sekite atnaujinimų datas.

wifihostspot

Google Drive: reikalinga informacija “debesyse”

Pasiekiamas: iOS, Android, Web

Sparčiai išpopuliarėjusios debesų technologijos yra nepamainomos žmonėms, dirbantiems nuotoliniu būdu: studentams, nedidelėms projekto komandoms, internetiniams verslams ir t.t., kurie dažnai dalinasi ir kartu pildo dokumentus.

Dalinimosi informacija platformų rinkos lyderiu išlieka Google Drive, suteikiantis 15 GB vietos jums reikalingai informacijai. Ar dar verta pridurti, kad kartu su Google Docs, Slides, Sheets ir kitais Google pasiūlytais įrankiais, ši platforma yra pasirinkimas nr. 1?

 

google drive google diskas

Slack: patogesnis susirašinėjimas grupėje

Pasiekiamas: iOS, Android, Web

Pasiklydote tarp pokalbių elektroniniais laiškais? Nusibodo, kai įsijungus facebook’ą pradeda atakuoti darbiniai pranešimai ir grupių pokalbiai? Nenorite keliauti šimtus kilometrų pas savo kolegas vien tam, kad išspręstumėte keletą skubių, bet nesudėtingų reikalų?

Išmėginkite slack’ą. Tai itin paprasta naudoti, nemokama ir patikima programėlė, suteikianti nuotoliniu būdu dirbančioms grupėms aibę galimybių spręsti skirtingų pakopų ir kategorijų problemas. Kad nepaismestumėte tarp diskutuotinų temų, kiekvienai jų galite sukurti atskirą kanalą. Be to, slack’e vis daugėja būdų susieti apps’ą su kitomis išmaniosiomis programėlėmis.

Trello: projektų valdymas

Pasiekiamas: iOS, Android, Web

Trello yra patogus Kanban stiliaus projektų valdymo įrankis, skirtas įvairiausių tipų darbams, pradedant produkto kūrimu, turinio planavimu ir baigiant freelancer’ių ar asmeninių užduočių vadyba.

Iš kitų panašaus tipo įrankių, Trello išsiskiria programos paprastumu. Jo aplinka ergonomiška, failai ir tekstai paprastai velkami, paveikslėliai lengvai įklijuojami, datos, komandos nariai ir žymekliai nesunkiai priskiriami, galima dėti komentarus tiek ant strategijos, tiek ant plano, stebėti jų progresą.

Nemokamas Trello planas turi 10 MB limitą kiekvienam siunčiamam priedui, bet šią problemą galima greitai išspręsti prisegant Google Drive ar Dropbox nuorodas prie kortelių.

trello

Google Translate: kišeninis vertėjas

Pasiekiamas: iOS, Android, Web

Šalyje, kurios kalba nekalbate, Google Translate tampa nepamainomu įrankiu – ypač galimybė naudoti išmanaus telefono kamerą tam, kad nufotografuotas tekstas būtų automatiškai išverstas į jums žinomą kalbą.

Jūs taip pat galite pamėginti kalbėti į mikrofoną ir išgirsti, kaip programėlė į pasirinktą kalbą išverčia jūsų tekstą. Specifiniai žodžiai ir sakiniai gali nusėsti į frazių knygą ir naudojami kaip nuorodos ateičiai.

google translator

TripAdvisor: ką veikti po darbo?

Pasiekiamas: iOS, Android

Ne viskas šiame sąraše yra tiesiogiai susiję su darbu: visgi darbas nuotoliniu būdu nėra atsiejamas nuo keliavimo, o keliavimas – nuo TripAdvisor. Tad jei dar nesate TripAdvisor naudotojas, išmėginkite šią visame pasaulyje populiarią programėlę, kurioje galite ne tik surasti reikalingus skrydžius ar viešbučius, bet taip pat sužinoti naujausias ir populiariausias atrakcijas savo pasirinktame mieste, perskaityti atsiliepimus, palyginti kainas, apžiūrėti nuotraukas ir t.t.

trip advisor

Hangouts: Pokalbiai

Pasiekiamas: iOS, Android, Web

Susirašinėdami ne visada  galite išspręsti visus reikalus, kuriuos lengvai išsiaiškintumėte gyvo pokalbio metu. Vienas populiariausių ir paprasčiausių būdu tai padaryti šiuo metu yra Google hangouts programėlė, teikianti video pokalbių ir dalinimosi ekranu galimybę, nepriklausomai nuo to ar jūsų pašnekovas turi google paskyrą, ar ne. Be to, ji susieta su Google kalendoriumi, tad jūs galite nebijoti, kad pamiršite suplanuotą pokalbį.

Google Hangouts palaiko tiek dviejų žmonių pokalbius, tiek ir grupės susitikimus.

ZapierIFTTT: Laiko taupymas, procesų automatizavimas

Pasiekiamas: iOS (IFTTT), Android (IFTTT), Web

Jei prieš jūsų akis yra pasikartojanti užduotis, kurią, atrodo, gali atlikti kiekvienas, vadinasi greičiausiai jūs jau galite ją automatizuoti su programėlių susiejimo įrankiais, esančiais Zapier arba If This Then That (IFTTT) sąrašuose.

  • Zapier turi nemokamą planą verslams ir mokamus paketus, praplečiančius programos galimybes.
  • IFTTT leidžia neribotai derinti jūsų asmeninius ir verslo poreikius.

zapier

Momentum: skaitmeninė motyvacija

Pasiekiamas: Chrome, firefox

Momentum yra populiarus naršyklės papildinys, kuris kiekvieną atidarytą skiltį paverčia svarbiausio atlikti darbo priminimu, nurodant, kiek laiko liko jį atlikti. Momentum galite derinti su kitais Google Chrome priedėliais.

momentum

Evernote: idėjų užrašinė

Evernote – viena dažniausiai naudojamų ir rekomenduojamų aplikacijų tiems, kurie nebenori nešiotis popierinės užrašinės. Ji leidžia kurti užrašų knygeles žinutėms skirtingomis temomis, įtraukti paveikslėlius, nuorodas, tekstus, netgi informacinius fragmentus, kuriuos išsisaugojote su web clipper tool. Naudodami Skitch, vieną iš papildomų programėlių, jūs taip pat galite pasidaryti ekrano nuotraukas ir automatiškai išsisaugoti juos Evernote.

Jei norite dar paprastesnio naudoti įrankio, išmėginkite Google Keep, skirtą idėjų ir darbų sąrašui.

evernote

Google Docs (Distraction-Free Mode): Susikaupkite rašymui

Prieinamas: Chrome, Firefox, Safari

Google Docs pristatinėti turbūt nebereikia: tai debesų technologijomis grįstas teksto redaktorius, kurio funkcijos padeda milijonams žmonių kasdieniame jų darbe. Tačiau ar žinojote tai, kad Google Docs leidžia nustatyti distraction-free modulį, kuris panaikina kitas naudojimosi galimybes? Ši galimybė yra itin patraukli, kai jums reikia parašyti tinklaraščio naujieną ar tekstą internetinei svetainei.

google docs

Work From: patrauklios darbui vietos prie jūsų namų

Pasiekiamas: iOS, Android, Web

Jei dirbate nuotoliniu būdu ar iš užsienio, jums pravartu žinoti laikinas darbo vietas, kuriose patogu dirbti. Panašiai kaip wi fi hot spot, Work From duombazė yra sudaroma pačių programos vartotojų, kurių rekomendacijos padeda atrasti sau tinkamiausią vietą – vieniems tai kavinė, kitiems hub‘as ar inkubatorius. Programėlėje galite nusistatyti prioritetus: rinktis vietas su geru wi-fi, mažu triukšmo lygiu, parduotuvių gausa ar galimybėmis susipažinti su naujais žmonėmis. Kiekviena vieta yra įvertinta tam tikru darbingumo rodikliu. Tapęs nariu jūs taip pat galite prisidėti prie naujų vietų žemėlapio sudarymo.

workfrom

Kit: virtualus pardavimų vadybininkas

Pasiekiamas: SMS, Messenger, Telegram (tik Shopify naudotojams)

Kit „bendrauja“ su populiariomis Shopify aplikacijomis, tokiomis kaip Shoelace, Shop Pad, Bold Product Discounts ir atlieka įvairias marketingo užduotis jūsų parduotuvėje: pavyzdžiui, siunčia elektroninius laiškus apie įsidėtas ir pamirštas prekes kortelėje, kuria automatines Facebook reklamas naujiems produktams ir t.t.

kit

Šis straipsnis buvo parašytas naudojantis Braveen Kumar publikuotu Shopify įrašu 2018 balandžio 11 d. Nuotraukų autorinės teisės priklauso Shopify.